Μαντινεία Νασσιάκος
- 10,00 €
Οινολόγος:
Λεωνίδας Νασιάκος
Ποικιλία:
Μοσχοφίλερο Μαντινείας
Μικροκλίμα:
Ο βαρύς χειμώνας σε συνδυασμό με τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, επιτρέπουν σωστή ωρίμανση με υψηλή οξύτητα και πλούσιο αρωματικό δυναμικό.
Τρύγος:
Από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση:
Αφού ψυχθούν τα σταφύλια σε ψυκτικό θάλαμο στους 7 – 8 οC, ακολουθεί κλασική λευκή οινοποίηση, δουλεύοντας με χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης (16 – 17 οC). Σημαντικός παράγοντας είναι η πολύ ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης.
Χαρακτηριστικά:
Διαυγές, λαμπερό με κιτρινοπράσινο χρώμα και γκρι ανταύγειες.
Μύτη έντονη και ώριμη, με ιδιαίτερα αρώματα τριαντάφυλλου, εσπεριδοειδών και λεμονιού. Στο στόμα ισορροπημένο, με τραγανή οξύτητα, γεμάτο σώμα, μεταλλικότητα και μακρά επίγευση.
Γευστικοί συνδυασμοί:
Συνδυάζεται αρμονικά με πιάτα θαλασσινών και οστρακοειδών, σαλάτες καθώς και με ψάρια σχάρας με λεμονάτες σάλτσες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:
9 – 10 οC