Αιθέρια Σεμέλη
- 12,00 €
Οινολόγος:
Λεωνίδας Νασιάκος
Ποικιλίες:
Μαλαγουζιά 75%, Chardonnay 25%
Μικροκλίμα:
O ήπιος χειμώνας με τις σχετικά δροσερές καλοκαιρινές νύχτες από τη μια πλευρά και ο σχετικά βαρύς χειμώνας, σε συνδυασμό με τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες και την αύρα του Κορινθιακού κόλπου από την άλλη, βοηθούν στην αργή ωρίμανση, συνεισφέροντας στη διατήρηση της υψηλής οξύτητας και των χαρακτηριστικών αρωμάτων και των δύο ποικιλιών.
Τρύγος:
22 Αυγούστου για το Chardonnay και 25 Αυγούστου για τη Μαλαγουζιά
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια μετά τη συλλογή τους, μεταφέρονται στο οινοποιείο με ψυχόμενο μεταφορικό μέσο και στη συνέχεια τοποθετούνται σε ψυκτικό θάλαμο, όπου στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία τους φτάνει στο επίπεδο των 7-8 oC. Στη συνέχεια μετά την διαδικασία της κρυοεκχύλισης για τη Μαλαγουζιά ακολουθεί ήπια πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή στους 16-17 oC.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Έντονα αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, ροδάκινο και μάνγκο. Γεύση πλούσια και ισορροπημένη χάρη στην τραγανή οξύτητα με αρώματα κίτρου.
Γευστικοί συνδυασμοί:
Συνοδεύει ψάρια, ριζότο και ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες ή θαλασσινά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:
9 – 11 oC