Γιορτή Μοσχοφίλερο
- 6,00 €
Οινολόγος:
Λεωνίδας Νασιάκος
Ποικιλίες:
Μοσχοφίλερο 80% και Ροδίτης 20%
Μικροκλίμα:
Ο βαρύς χειμώνας σε συνδυασμό με τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, επιτρέπουν σωστή ωρίμανση με υψηλή οξύτητα και πλούσιο αρωματικό δυναμικό.
Τρύγος:
25 έως 30 Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση:
Αφού ψυχθούν τα σταφύλια σε ψυκτικό θάλαμο στους 7 – 8 οC, ακολουθεί λευκή κλασική οινοποίηση, δουλεύοντας με χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης (16 – 17 οC). Σημαντικός παράγοντας είναι η πολύ ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Διαυγές αχυροκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες.
Μύτη έντονη, με ιδιαίτερα αρώματα λεμονιού και τριαντάφυλλου. Στο στόμα ισορροπημένο, με ήπια οξύτητα και καλή διάρκεια
Γευστικοί συνδυασμοί:
Συνοδεύει πιάτα ελληνικής κουζίνας, ψάρια, οστρακοειδή, λαδερά και ζυμαρικά.