Σεμέλη Chardonnay
- 12,70 €
Οινολόγος:
Λεωνίδας Νασιάκος
Ποικιλίες:
Μοσχοφίλερο 80% και Sauvignon Blanc 20%
Μικροκλίμα:
Ο βαρύς χειμώνας σε συνδυασμό με τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, χάρη στο υψηλό υψόμετρο, επιτρέπουν σωστή ωρίμανση με υψηλή οξύτητα και πλούσιο αρωματικό δυναμικό και των δύο ποικιλιών.
Τρύγος:
Μοσχοφίλερο 23-28 Σεπτεμβρίου και Sauvignon blanc 20-25 Αυγούστου
Οινοποίηση:
Αφού ψυχθούν τα σταφύλια σε ψυκτικό θάλαμο στους 7 – 8 οC, ακολουθεί κλασική λευκή οινοποίηση, δουλεύοντας με χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης (16 – 17 οC). Σημαντικός παράγοντας είναι η πολύ ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Διαυγές με λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα και απαλές γκρι ανταύγειες.
Μύτη έντονη και ώριμη, με τα ιδιαίτερα αρώματα λεμονaνθών και τριαντάφυλλου από το Μοσχοφίλερο, εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων από το Sauvignon blanc. Γεύση πλούσια, με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα, ικανοποιητικό σώμα και μεταλλικότητα.
Γευστικοί συνδυασμοί:
Συνοδεύει οστρακοειδή, ψάρια, ζυμαρικά με θαλασσινά, sushi, sashimi, πουλερικά και άσπρα κρέατα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:
9 – 10 οC