Σεμέλη Νεμέα Reserve

  • 12,00 €
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ
available for order
-+
Κωδικός: 187

Οινολόγος:
Λεωνίδας Νασιάκος
Ποικιλία:
Αγιωργίτικο Νεμέας
Περιοχή : Νεμέα
Μικροκλίμα:
Το υψόμετρο (550μ.), ο βαρύς χειμώνας και οι δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, επιτρέπουν μια πολύ καλή ωρίμανση των σταφυλιών με αποτέλεσμα να έχουμε εξαιρετικά ισορροπημένους οίνους
Τρύγος:
5 έως 8 Σεπτέμβρη
Οινοποίηση:
Αφού πρώτα ψυχθούν τα σταφύλια ακολουθεί κρυοεκχύλιση σε ανοξείδωτη δεξαμενή (μέχρι 5 ημέρες στους 8-10˚C) και κατόπιν ζύμωση κλασικής ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 23-25˚C . Παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, στην κλιματιζόμενη κάβα του οινοποιείου για 12 μήνες και επιπλέον παλαίωση για 12 μήνες στη φιάλη. Επιδέχεται περαιτέρω παλαίωση από 5 έως 8 χρόνια μετά την εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Άρωμα πλούσιο, φρουτώδες με ευγενικό χαρακτήρα παλαίωσης και μνήμες ώριμων φρούτων, βανίλιας και μπαχαρικών. Γεμάτο σώμα, ευγενικές και ώριμες ταννίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Γευστικοί συνδυασμοί:
Συνοδεύει όλα τα πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και ποικιλίες σκληρών τυριών και αλλαντικών
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:
15 - 16 οC

Χαρακτηριστικά του κρασιού

Παραγωγός

Σεμέλη

Ποσότητα

750ml

Vol

14%

Χρονιά

2016

Δείτε επίσης

  • Παραγωγός: Κτήμα Πόρτο Καρράς
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2001

Chateau Porto Carras 2001

  • 240,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2016

Μαυροκουντούρα Αβαντίς

  • 17,00 €
  • Παραγωγός: Καριπίδης
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2010

SANGIOVESE ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ

  • 17,00 €
  • Παραγωγός: Παπαγιαννάκου
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2018

ΚΑΛΟΓΕΡΙ – CABERNET SAUVIGNON

  • 15,00 €