Κτήμα Κατσαρού Τοπικός Οίνος Κρανιάς 2003
- 40,00 €
BΑΘΥ ΠΟΡΦΥΡΟ ΧΡΩΜΑ
Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου, κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και τανίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια.
Ποικιλιακή σύνθεση
80 % Cabernet Sauvignon 20% Μerlot μέσος όρος ηλικίας φυτών 16 έτη
Έδαφος
Aμμοαργιλοπιλώδες σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 817 μέτρων
Tρυγυτός
To πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση
Ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 18 -23 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε μικρά (228 L..) δρύινα Γαλλικά βαρέλια για 12 με 18 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Μετά την εμφιάλωση
παραμένει στην κάβα του κτήματος(συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγεί στο εμπόριο.
Προτείνεται
η κατανάλωση του στους 16 -18 C. και έχει διάρκεια ζωής 15 με 20 έτη.