Cabernet Franc Γρηγοριάδη
- 14,00 €
Cabernet Franc. Παράγεται από σταφύλια του ιδιόκτητου αμπελώνα στα Ν. Σίλατα, σε αμφιθεατρική θέση ως προς την θάλασσα και τον Όλυμπο. Το υψόμετρο είναι κατά μέσο όρο στα 90 μέτρα, με προσανατολισμό Βορρά- Νότο και σε έδαφος αργιλοαμμώδες με έντονη την παρουσία πέτρας στο υπόστρωμα.
Ποικιλία: Cabernet Franc, κλώνος επιλεγμένος στην κεντρική Ευρώπη, με άριστη προσαρμοστικότητα στο μικροκλίμα της περιοχής.
Παραγωγή: 1000kg ανά στρέμμα και απόδοση 60% σε οίνο, λόγω μικρού μεγέθους της ράγας.
Τρύγος: Γίνεται σε πλήρη ωρίμανση κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να ενισχυθεί κατά το μέγιστο ο φρουτώδης χαρακτήρας του σταφυλιού. Διαλογή πραγματοποιείται εντός του αμπελώνα κατά την συλλογή. Η συλλογή γίνεται διά χειρός σε κασετίνες των 20 kgr.
Οινοποίηση: Η αλκοολική ζύμωση γίνεται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με σκοπό την έκφραση της ποικιλίας, με καθημερινές περιοδικές ανακυκλώσεις για την ενίσχυση του χρώματος και του αρωματικού δυναμικού του παραγόμενου οίνου. Η μηλογαλακτική ζύμωση, περατώνεται εντός της δεξαμενής, με διαδοχική ωρίμανση για 12 μήνες με batonnage, και ελάχιστη αναγωγική ωρίμανση 6 μηνών εντός φιάλης.