Κτήμα Βουρβουκέλη Βιολογικό Κρασί Μαυρούδι Ερυθρό Ξηρό
- 20,00 €
Το Μαυρούδι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες. Το όνομά του συνδέεται με το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών, δηλαδή το σκούρο μαύρο χρώμα των ρωγών. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ποικιλία που κάτω από συνθήκες σωστής οινοποίησης εμφανίζει πλούσια αρώματα και συνάμα ένα έντονο ταννικό χαρακτήρα.
Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ. Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15-20 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε βαρέλια γαλλικής δρυός χωρητικότητας 225-300 L. για 12 μήνες . Έχει συντελεστεί μηλογαλακτική ζύμωση στην περίοδο ωρίμανσης στο βαρέλι.
Στην όψη διακρίνουμε ένα βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη αρώματα από κόκκινα φρούτα όπως κεράσι και βύσσινο ταιριάζουν απολύτα με τα αρώματα από μπαχάρια και βανίλιας.
Στο στόμα είναι φρουτώδες με μέτρια οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Επίγευση μέτριας διάρκειας.
Μπορείτε να το καταναλώσετε άμεσα ή να το αφήσετε για να παλαιώσει για μερικά χρόνια.
Συνδυάζεται με κρέατα στο φούρνο καθώς και με κρέατα στα κάρβουνα