Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di munte 2009

  • 40,00 €
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ
in stock
-+
Κωδικός: 56

Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 30 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30oC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 16 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού

Παραγωγός

Κατώγι Αβέρωφ

Ποσότητα

750ml

Vol

13%

Χρονιά

2009

Δείτε επίσης

  • Παραγωγός: Τσάνταλη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2007

Κορμιλίτσα Gold Collection 2007

  • 200,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Άλφα
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2015

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

  • 17,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2016

Μαυροκουντούρα Αβαντίς

  • 17,00 €
  • Παραγωγός: Μπουτάρη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 12%
  • Χρονιά: 2013

Νάουσσα Μπουτάρη

  • 9,00 €