Ροζέ Μπουτάρη demi sec
- 9,00 €
Τύπος: Ροζέ, ημίξηρος
Κατηγορία Ποιότητας: Π.Γ.Ε. Μακεδονία
Ποικιλιακή Σύνθεση: 60% Ξινόμαυρο, 15% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon και 10% Merlot.
Οινοποιείο: Οινοποιείο Γουμένισσας
Περιοχή: Μακεδονία
Το ROSE BOUTARI DEMI-SEC είναι χαρακτηριστικό μακεδονικό ροζέ, ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους προτιμούν τις λιγότερο ξηρές γεύσεις. Η ιδιαίτερη γλυκάδα του και τα χαρακτηριστικά αρώματα που το διακρίνουν, το καθιστούν ως ένα συνοδό για ιδιαίτερες και όχι μόνο κουζίνες!
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια μεταφέρονται στα οινοποιεία, απαλλάσσονται από τους βόστρυχους, σπάζουν και αρχίζει η αλκοολική ζύμωση. Η παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα διαρκεί μόλις 12-20 ώρες, χρόνος ικανός για την παραλαβή του χρώματος και των αρωματικών συστατικών τους. Ο χυμός μετά από το "τράβηγμα", τον αποχωρισμό του δηλαδή από τα στέμφυλα, συνεχίζει να ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες, 18*C. Η αλκοολική ζύμωση διακόπτεται με την εφαρμογή ψύξης, έτσι ώστε να παραμείνουν στο κρασί αζύμωτα σάκχαρα τα οποία του δίνουν την γλυκιά του γεύση. Στην συνέχεια μεταφέρεται στις δεξαμενές αποθήκευσης όπου παραμένει μέχρι την εμφιάλωσή του.
Χαρακτηριστικά:
Έντονο λαμπερό ροζέ χρώμα. Διακρίνονται αρώματα φρούτων και λουλουδιών, όπου κυριαρχεί το τριαντάφυλλο και το κεράσι. Ισορροπημένο, ευχάριστο, πλούσιο αλλά και σύνθετο κρασί. Ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη δροσιά που αφήνει στη γεύση.
Αρμονία Γεύσεων:
Χρησιμοποιείται ευρέως στην ασιατική κουζίνα, χαρακτηριστικό είναι το πιάτο sushi, καθώς και πιάτα με γλυκόξινες γεύσεις, όπως χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και φρέσκα λαχανικά. Ποικιλίες αλλαντικών και γλυκών τυριών. Συνοδεύει φρούτα και γλυκά, ενώ σερβίρεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 10-12 °C.